Minska andelen negativ finansiell information

Eftersom banker som endast är internet-konkurrenskraftigt förutsäger en utvidgning av medelräntelån under andra halvåret i år förväntas också konkurrensen mellan företag att uppgradera sin nya kreditvärdighetsmodell (CSS) öka. Kakao Bank, K-Bank och Toss Bank, som förbereder sig för lansering under andra halvåret, planerar att använda en ny modell som kombinerar finansiell information och icke-finansiell information för att locka medel- och lågkreditkunder som kan inte komma förbi tröskeln till banklån med CSS som i mitten av ränta lån produktkunder..

De finansiella myndigheterna planerar att öka lånestorleken hos banker som endast är internetbaserade från 2 biljoner vann förra året till 4,6 biljoner vann i år och öka andelen medelstora och låga kreditlån från nuvarande 12% till mer än 30% fram till 2023. Internetbaserade banker lovade också att aktivt utvidga medelräntelån i linje med denna trend. Kakao Bank har lagt fram en plan för Financial Services Commission att sätta andelen 정책소액결제 medelräntor i hushållens kreditlån till 30% fram till 2023, medan K-Bank och Tossbank ska sätta förhållandet till 32% respektive 44%.

Nyckeln till att utvidga medelräntelån är nya CSS För att enbart internetbanker ska kunna utvidga lån till låntagare med låga och medelstora krediter samtidigt som tillgångens sundhet bibehålls är det viktigt att uppgradera CSS som kan utvärdera kundernas återbetalningsförmåga exakt.

Det var Kakao Bank som tog det första steget. Den tredje sa Kakao Bank: “Vi bildar en arbetsgrupp (TF) för att utöka utbudet av kreditlån till kunder med låg och medelstor kredit.” “Redan nästa vecka kommer vi att tillämpa den nya CSS, och i augusti kommer vi att lansera en kredit lån produkt för kunder med låg och medel kredit. vi planerar att släppa det ”, sade han.

Kakao Banks nya CSS kombinerar olika icke-finansiella data baserat på kunddata som samlats in sedan tjänsten startade i juli 2017. Icke-finansiell information kommer att innehålla information om micropayment för mobiltelefoner, Kakao Pay-användningsinformation, Kakao-taxiresa, sjukförsäkringspremiebetalning och avvecklingsuppgifter vid årsskiftet. En tjänsteman från Kakao Bank sa, “Den nya CSS är mycket mer detaljerad än tidigare,” och “Vi planerar att gradvis utvidga de icke-finansiella uppgifter som återspeglas i CSS.”

K-Bank utvecklar ny CSS med målet att tillämpa den inom detta år. K-Bank planerar att aktivt använda betalningsinformation som innehas av aktieägare och dotterbolag. Betalningsinformationen för BC Card, den största aktieägaren i K-Bank, och informationen om Danal, ett mobilbetalningsföretag och KT, moderbolaget kommer att återspeglas. Dessutom förväntas betalningsinformation för närbutiker i GS Retail, som äger en andel i K-Bank, användas. Genom detta förväntar sig K-Bank att kunna utvidga minimikriterierna för godkännande för lågmedels- och lågkreditanvändare från tidigare 6: e klass till några kunder i 9: e klass. En tjänsteman i K-Bank sa: ”Vi kommer att behandla finansiell information och icke-finansiell alternativ information under en pseudonym och använda den för kreditbedömning.

답글 남기기

이메일 주소를 발행하지 않을 것입니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다