Mode neemt het voortouw in milieubescherming

De laatste tijd, terwijl het bewustzijn van consumenten over milieuvervuiling en sociale stemmen over milieuvriendelijk ESG-beheer toenemen, probeert de mode-industrie ook verschillende veranderingen voor duurzaam beheer. De meest opvallende verandering onder hen is de ontwikkeling van milieuvriendelijke materialen. Inmiddels heeft de 레플리카 modewereld als hoofdmateriaal goedkoop polyester gebruikt. Polyester, een kunststof, stoot niet alleen drie keer zoveel koolstof uit als katoenvezels tijdens het productieproces, maar veroorzaakt ook veel milieuvervuiling tijdens het afvoeren. Om het probleem van milieuvervuiling op te lossen, introduceert de modewereld duurzame mode door de ontwikkeling van milieuvriendelijke materialen te stimuleren die naast de natuur kunnen bestaan in het hele proces van kledingproductie, consumptie en verwijdering.

Modemerk UNIQLO kondigde op de 11e aan dat het een DRY-EX-poloshirtproduct introduceerde dat gebruik maakt van gerecycled polyester dat is gewonnen uit plastic afvalflessen. In samenwerking met Toray, een wereldberoemd textielchemisch bedrijf, verpulverde en waste UNIQLO de teruggewonnen afval-PET-flessen, maakte ze tot gerecyclede polyesterchips en herboren als een draad die op producten kan worden aangebracht. Vorig jaar werden in één seizoen ongeveer 48 miljoen PET-afvalflessen teruggewonnen en gerecycled, en de koolstofemissies van het productieproces werden met een derde verminderd in vergelijking met het gebruik van conventioneel polyester. Dit komt overeen met het planten van 70.000 cederbomen.Het gebruik van gerecycled polyester is niet alleen effectief in afval, maar ook in het verminderen van de CO2-uitstoot.

Naast producten die gebruik maken van PET-flessen, minimaliseert UNIQLO het afval zelf door draden te recyclen die tijdens het productieproces worden weggegooid. De onlangs gelanceerde ‘Single Strap Backpack’ is een product dat gerecycled nylon gebruikt dat is gemaakt van garen dat in de fabriek is weggegooid als onderdeel van het tasmateriaal. Het afgedankte garen werd verzameld om onzuiverheden te verwijderen, gesorteerd en gewassen en vervolgens verwerkt tot gerecyclede nylonsnippers om een nieuw garen te produceren. 30% van het nylonmateriaal dat wordt gebruikt voor het buitenmateriaal van de tas is gerecycled nylon en het is herboren als een rugzak met één riem met een minimaal ontwerp door het te mengen met katoen.

Hyosung Advanced Materials heeft onlangs kosteloos airbagstof geleverd aan industrieel modemerk ‘Kanghyuk’. De airbagstof van Hyosung Advanced Materials is een product dat niet verkocht kan worden omdat het niet voldoet aan specificaties zoals afmetingen en voldoende is om 700 jassen van te maken. ‘Kanghyuk’ produceerde 23 soorten kleding zoals jassen en broeken met het concept skikleding en presenteerde begin mei een collectie. Dit samenwerkingsproject kwam tot stand toen voorzitter Cho Hyun-joon, die doorgaans erg geïnteresseerd was in milieuvriendelijke mode- en textieltrends, voor het eerst een samenwerking voorstelde met ‘Kang Hyuk’.

Piñatex, een kunstleer gemaakt door vezels te extraheren uit ananasschillen, is ongeveer een kwart lichter dan dierenhuiden en heeft een waterdicht effect, waardoor het een milieuvriendelijk materiaal is dat onlangs in de schijnwerpers staat. Hugo Boss, een bekend Duits pakkenmerk, maakte schoenen van het materiaal en lanceerde het. Kunstleer gemaakt van petrochemicaliën is schadelijk voor het milieu als het na gebruik wordt verbrand of gestort, maar deze milieuvriendelijke leermaterialen zijn milieuvriendelijk omdat ze gemakkelijk biologisch afbreekbaar zijn in water, koolstofdioxide en organisch materiaal vanwege de biologische werking van micro-organismen .

답글 남기기

이메일 주소를 발행하지 않을 것입니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다